O nama

Pomažemo obiteljima i skrbnicima osoba s demencijom da se nauče nositi s izazovima demencije i poboljšaju kvalitetu života voljene osobe. Tu smo za vas.

demencija.net prvi je regionalni portal u potpunosti posvećen demenciji. Rezultat je volonterskog rada i ulaganja slobodnog vremena pojedinaca kako bi potaknuli pozitivne promjene u društvu.Kroz aktualan i relevantan, visokokvalitetan i stručan sadržaj demencija.net donosi vijesti i novosti iz znanstvenog pogleda na demenciju, stručne i praktične savjete o skrbi i životu s demencijom, te opće informacije o demenciji kao i savjete za ranu prevenciju demencije.

Misija portala demencija.net olakšavanje je svakodnevnog života svim osobama koje su pogođene gubitkom pamćenja i demencijom te njihovim skrbnicima, kroz osnažujući sadržaj te provjerene savjete i upute. Nadamo se da ćemo Vam prenijeti znanje i alate koji će vas podržati na izazovnom putu kroz demenciju.

Naša osnivačica i urednica Matea Vidučić je magistra socijalnog rada, primarno zainteresirana za područje gerontologije. Već tokom studiranja izražavala je veliki interes za područje gerontologije te je uočila veliku potrebu za kvalitetnim izvorom informacija o demenciji. Iz toga razloga osnovala je ovaj portal sa svim informacijama o demenciji na jednom mjestu. Također je osnovala prvu online grupu podrške za oboljele, njihove skrbnike i sve one koji se na bilo koji način nose s izazovima demencije.Uz to je i socijalna radnica u domu za starije, vanjski suradnik na Katedri za socijalnu gerontologiju i edukatorica.

Edukacije o demenciji

Zbog izrazito teške i izazovne skrbi za osobe s demencijom, potrebno je pružati podršku njegovateljima i djelatnicima koji rade s demencijom. Kako bi se njima olakšao posao i kako bi poboljšali kvalitetu skrbi o osobama s demencijom, potrebno se kontinuirano educirati i usavršavati. Ono što se svi trebamo znati je da demencija nije normalan dio starenja i iskustvo demencije nije isto za svaku osobu. Upravo zbog toga je bolest toliko teška jer nemamo jedinstveno rješenje za sve probleme koje nosi bolest, već smo mi ti koji moramo pronaći najbolje rješenje za svakog pojedinca. Nužno je da stručno osoblje koje radi s osobama s demencijom bude educirano i kvalitetno pripremljeno za to iskustvo, jer se jedino tako ima u vidu dobrobit osoba s demencijom, ali i dobrobit samih djelatnika jer se edukacijom uvelike olakšava rad s osobama s demencijom. Naša predavanja će im dati znanje i vještine za rad s osobama s demencijom, te će se na taj način poboljšati kvaliteta rada u domovima, pružiti kvalitetnija skrb osobama s demencijom i unaprijediti sama kvaliteta života korisnika. Za upite oko predavanja i edukacija možete se javiti na naš mail: [email protected], ili porukom na Facebook i Instagram stranicu.

Ciljevi portala demencija.net:

Kontaktirajte nas:

E-mail: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/www.demencija.net

Instagram: https://www.instagram.com/demencija_net/