Hrvatska udruga za Azheimerovu bolest

Ukoliko želite saznati više o demenciji ili vam je potrebna pomoć i podrška jer ste član obitelji ili skrbnik oboljelog, možete se obratiti Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest sa sjedištem u Zagrebu.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest (HUAB) je udruga stručnjaka i osoba uključenih u promicanje, razvitak i unaprjeđenje skrbi o osobama oboljelima od AB i drugih demencija, pružanja psihosocijalne pomoći članovima njihovih obitelji te edukaciju svih osoba uključenih u skrb i njegu oboljelih osoba.

HUAB je zajednica svih osoba koje brinu, njeguju i skrbe o osobama s Alzheimerovom bolešću i drugim demencijama, koji istražuju načine njezina liječenja i koji se bore za javno prepoznavanje društvenih posljedica i potporu.

Stručni tim Udruge koji se sastoji od više specijalista i stručnjaka za Alzheimerovu bolest (psihijatar, neurolog, neuroznanstvenik, viši fizioterapeut) može pružiti svaku vrstu edukacije i prema stručnom osoblju (zdravstvenom, medicinskom, socijalnom) kao i prema članovima obitelji i njegovateljima oboljelog od Alzheimerove bolesti.

U okviru Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest djeluje Savjetovalište za edukaciju obitelji kao i Grupa za samopomoć.  U nastavku su korisne adrese i telefonski brojevi. 

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

Vlaška ulica 24
10000 Zagreb
tel.: 091 4004 138
e-pošta: [email protected]
Radno vrijeme: radnim danom od 12 do 16 sati.

Savjetovalište za obitelj oboljelog od Alzheimerove bolesti

Radno vrijeme: osobni dolasci uz prethodnu najavu SRIJEDOM (osim srpnja i kolovoza) od 12 do 16 sati.

Grupa za samopomoć: Osobni dolasci uz prethodnu najavu SRIJEDOM (osim srpnja i kolovoza), od 12 do 14 sati. 

Telefonske konzultacije - info telefonom 091 4004 138

Uz prethodnu najavu:

PONEDJELJKOM (osim srpnja i kolovoza) - od 14 do 17 sati putem.

Više možete pronaći na stranici udruge.

Nakon postavljanja dijagnoze, možete potražiti savjet navedenog Savjetovališta za obitelj ili pronaći savjet na našoj stranici, te vršiti redovne kontrole kod liječnika. Ukoliko vas zanimaju udruge i podrška u vašem gradu, također nam se možete obratiti za pomoć.